Välkommen till min vänd tanken - blogg

Jag var 36 år då jag fick min första cancerdiagnos, jag var 38 år då jag fick min andra cancerdiagnos. Idag är jag en överlevare, med lite mindre skönhet på ena sidan av ansiktet men istället med ett fritt hjärta fullt av kärlek och klokhet. Min tro på livets mening är helt förändrad. Tack.

Jag bär på en innerlig önskan om att dela med mig av mina tankar och känslor jag haft under dessa år i hopp om att de kan hjälpa andra. Det var så mina böcker kom till.

Har du frågor eller funderingar? Gör gärna ett inlägg och tyck till. Bloggen är helt dagsfärsk (skapad 26-27 oktober 2011) och den är under uppbyggnad. Kanske har du något bra tips om hur man skapar en blogg, det tar jag emot med tacksamhet.

Jag finns med som utställare söndagen 6 november på Minimässan, Grand Hotel, Borås, Välkommen! 
Där kommer fler kort motiv och tavlor att finnas med. Likaså dörrkransar och lite annat smått och kärleksfullt... 

Med hjärtliga hälsningar,
Bodil Dower


Ett litet utdrag från böckerna:

Hjärtats röst: 

*hjärtklappning över att kanske dö

*rädslan över att inte få fortsätta vara mamma till mina älskade barn

*ångest att inte veta

*alla ord, tankar som inte blivit sagda

*händelser som inte blivit gjorda


*Störst av allt var känslan av vanmakt över

att inte ha tagit tillvara på varje timma, minut, sekund i livet jag fått

efter att ha klarat den första sjukdomsperioden


Det var vad mitt hjärta sa till mig då jag fick beskedet att jag fått tillbaka cancern. Det är denna känsla som tagit mig dit jag är idag. Jag är så tacksam att jag fått ännu en möjlighet att förstå bättre! Denna chans ska jag fånga och för alltid bevara.


Fast egentligen började den inre resan 2 år tidigare. Då jag fått mitt första cancerbesked, då jag påbörjat cellgifts-behandlingarna. Då verkligheten blev verklig. Då man snuddar stegen till himlen. Jag hade bestämt för mig för att kämpa och aldrig ge mig. Men något gnagde längst in, tänk om det inte funkar, tänk om det går åt skogen. Jag rannsakade mig själv, hur hade jag levt, vilka val under åren hade jag gjort, hade jag älskat tillräckligt, hade jag blivit tillräckligt älskad? Mina tankar gick till mina underbara killar, som då var 1,5 och 3,5 år. Skulle de komma ihåg mig, hur skulle de minnas mig. Jag fick en enorm längtan efter att lämna kvar något till dem, om i fall att, det som inte fick hända skulle hända. Jag fick lusten att skriva ett brev som de skulle kunna bära med sig i livet. Där i ville jag berätta om mitt liv, om vilka vägar jag valt och varför. Framför allt önskade jag ge dem vägledning på deras väg med kloka motton och råd från hjärtat.


När jag då funderade över hur och vad jag skulle skriva slog det mig hårt att jag levde ju inte alls som jag ville lära dem. Jag kom på att hur skulle jag kunna inge dem självkänsla, trygghet och tillit när jag inte kände det själv inom mig. De tankar jag hade om mig själv var inget jag ville ge dem.


Det som skulle blivit ett avskedsbrev blev istället till två böcker.


En recension

”Att få ta del av Bodils tankar är en ynnest. En upplevelse som skakat om mig och stärkt mig i min tro att det viktigaste vi har i livet är förmågan att kunna ta tillvara på de små stunderna. Det där som faktiskt räknas och som är betydelsefullt. Det som fyller själen med värme och kärlek. Bodils resa och kamp mot cancern har öppnat hennes ögon för det, hon beskriver det så oerhört målande och varmt. Min tro är att hon genom denna bok kan sprida det hoppfulla budskapet om att ”kärleka- mera” för det är egentligen det enda som räknas i våra liv. Och livet det är något som vi alldeles för lätt tar för-givet. Läs, låt dig beröras, tillåt dig skratta och gråta. Bodil delar med sig på ett underbart och inspirerande sätt… Tack Bodil för din generositet, du är min hjälte!!”
Petra Kyllergård, leg. psykolog.


Vänd tanken - våga hoppas

En bok om att våga hoppas när det möjliga känns omöjligt. Att segra genom kärlek och tillit då livet ställs på sin spets. Jag är en överlevare med en innerlig önskan om att sprida mina tankar och känslor för att hjälpa andra i liknande situationer. Oavsett vad som händer i morgon vill jag känna att jag tagit tillvara på varje ny dag och inte kan ångra något jag gjort.


Omslag till boken Vänd tanken - Våga hoppas.


Vänd tanken - reflektion med kärlek

En bok om att vilja förändra. Att vilja gå ifrån tankemönster man inte längre vill ha. Vänta inte tills livet ställer dig mot himmelporten för att kasta bort värdefull tid genom att störas av saker som saknar betydelse. Ta hand om dig och din chans i livet, börja idag! Att inte ta människor och händelser förgivna, att känna värdet i var-dagen.





Julkort

I hjärtats tecken har jag gjort 10 julkort med små texter. Med dessa vill jag sprida känslan av tacksamhet bara över att få vara här och nu och mottot att kärleka mera. Här nedan ser ni 9 av dem.

Jag kommer snart att lägga upp fler kort och även tavlor med texter om att ta tillvara på var-dagen och att välja kärlek i ord och handlingar. Pris per kort 10 kr. Vid köp av 10 olika kort, pris 80 kr.
























RSS 2.0